Vendégkönyv

Hálásan köszönjük, ha megosztjátok velünk a fotózással kapcsolatos érzéseiteket, gondolataitokat, amiket üzenetben tudtok nekünk elküldeni! Hajna és Hanna

 

“Fotósként nehezen állok kamera elé, emberként, nőként méginkább. Ott van az emberben a szemérem, a magát elengedni és fellvállani nem tudás s ott a mások itéletét félő ösztönös görcsölés.

Pedig egy nő élete tele van óriási feladatokkal (karrier, anyaság, család, önmegvalósitás) amik teljesen elvonják őt saját magától. Pedig nemcsak másokra hanem önmagunkra is figyelni kell! Megbecsülni, szeretni s tudatosan követni azt az érést, fejlődést, metamorfózist ami minden nő életében természetes módon bekövetkezik. S néha egy ilyen kis egészséges önkényeztetés kell! Mint terápia, mint önismeret, mint tükörbenézés. Kell az a dacos önbecsülés s önszeretet, hogy még ha gyereket is szültem, még ha rámtörtek az élet viharai, még ha néha zátonyra is futottam s nem vagyok már húsz éves, már harminc sem nemsokára s már ismerkedem az első mélyebb ráncaimmal akkor is, azért is szép vagyok a magam egyedi módján. Ez a dacos állásfoglalás kell!

Maradandó élmény volt nekem ez a fotózás: megnyilás, önmagamat elengedés, meditáció. Hajna és Hanna átlagon felüli empátiával, ritka műveltséggel s jó izléssel, tapintattal rendelkező fotósok, velük minden természetes volt és szép. Köszönöm!”

 

„A segitségetekkel a gyerekek olyan álomvilágba csöppennek, ahol ők a főszereplők.Köszönjük, hogy sikerült a természetes pillanatok szépségeit megörökíteni a fotókon. Veletek a fotózás egy igazi kaland és élmény egyben.” – M.Melinda

285054_10151239915512246_172060617_n

 

„Anya-lánya tökéletes harmóniában egymással, a természettel, velünk. Valódi érték, mit ők képviselnek és amit kaptunk. Hatalmas színfolt ez a mi életünkben. A történek képkockái már otthonunk falain mesélnek.” – Edina

Molli

Mollis

 „Hogy lehet ennyire szépet, igazit, őszintét alkotni? Hogy tudjátok így megragadni az ember lelkét?
Nem tudom, de mindig boldogsággal tölt el, amikor rápillantok a képeitekre.
Örülök, hogy mi is részesei lehettünk ennek a varázslatnak és már alig várom, hogy életünk újabb fontos pillanatai is bekerüljenek ebbe a mesébe.” Eszter

k 3eskuvo (509 of 922)

” Drága Hajna és Hanna!
 
Az élet úgy hozta, hogy Rátok találtunk…
És micsoda Csoda Találkozás volt a Miénk!
 
Ünnepelunk. Minden napot, minden szépet, odafigyelünk a rezzenésekre…Élünk,  Érzünk.
 
Aztán vannak olyan ünnepeink, amiket tervezünk, várunk, mert nem a termászet nyújtja felénk, hanem a Mi Emberi voltunk teljesedik be valamilyen formában. A szerelmünknek, vagy annak gyümölcsének, a hitünknek, a sikereinknek Mi Önmagunk állítunk Ünnepeket.
 Hogy kiemeljuk annak szépségét, tanubizonyosságot állitsunk neki, és együtt örüljünk szeretteinkkel AZON A NAPON.
 
AZ A NAP nekünk az Esküvőnk napja volt.
 
Izgalom, Öröm, Gyors, Lassú,, Lassú, Gyors.
 
Aztán reggel lesz, és ott áll két csupasziv Nő, akik azonnal nem idegenek. És belecsöppennek életed egyik legfontosabb es legintimebb napjába. Amikor remegsz, es örülsz, a hideg ráz, de a Legszebb akarsz lenni, ami valaha is voltál…és Nő, és Finom, és Vadító, és Minden. És ránézel a Párodra, és megszűnik a világ…És nevetsz, es nevetsz…És Esik az eső, de kisüt a nap, és pörögsz, forogsz, táncolsz örömödben. BOLDOG VAGY ÉS ÖNMAGAD.
 
Pontosan ezt kaptuk vissza a képeinkből.
 
Belecsöppentetek ARRA A NAPRA az életünkbe,
de a munkátokban nem egy tükörképet, hanem Magunkat látjuk.
 
Megörökítettétek életünk egyik legszebb napját, az esküvőnket úgy, hogy a képsorokban benne van minden rezzenésünk.
Minden egyes kép egy történet.
Minden egyes kép egy művészi alkotás.
 
Köszönjuk, a munkátokat, Titeket
És teljes szívünkből ajánljuk mindenkinek ezt a két fantasztikus Művesznőt! „
 
Nikolett és Richárd

eskuvo

844191a963e9fc9fe7e2413adb27d919

” Amikor Hajna és Hanna képeire rábukkantam egy ismerősömnél, már rég szerettem volna családi fotókat, de valahogy egyetlen fotós munkája sem fogott meg. Az ismerősömnél látott képek azonnal megfogtak, magukkal ragadtak és megláttam bennük azt a pluszt, az embert, a lelket, ami „felöltöztette” azokat. Megtaláltam, amit kerestem…
A fotózások lelki feltöltődést jelentenek az egész családnak, a képek pedig mesélnek.
Hajna, Hanna! Köszönöm, hogy fotóitok által életünk részévé váltatok!” – Kati

 

 

 „8 éves vágyunk teljesült azzal, hogy idén tavasszal végre lehetőségünk nyílt visszaköltözni szülővárosunkba, Győrbe, és az új lakás falaira mindenképpen olyan fotókat szerettünk volna, amely Győrről és rólunk szól. Nem volt kérdés a fotósok kiválasztása, hiszen tavaly ősszel is csodaszép fotók készültek. Maga a fotózás igazi ünnep volt a család számára, nagyon vártuk, készültünk rá mindannyian. A „levélesőben” készült önfeledt, vidám képek lettek mindannyiunk kedvencei. Csodálatos, érzelmekkel teli fotók készültek Győrben őszi hangulatban. Nagyon köszönjük!” Szilviblog_n&A (2)

 

„Hajna és Hanna képeinél újra és újra ugyanabba a hibába esem: azt gondolom, hogy gyorsan megnézegetem a legújabb képeiket egy-egy családi eseményről, évszakról, hangulatról… Tudhatnám már, hogy ez náluk lehetetlen! Minden egyes képüknek mélysége, szimbolikus jelentése van, ragyog belőlük valami olyan ritkán tapasztalható finom minőség, ami a Lényükből is árad, és amin átszűrnek minden egyes rögzítésre kerülő jelen pillanatot. Igazi Fényművészek Ők, hálás vagyok, hogy gyönyörködhetek alkotásaikban!” – Gergó Veronika

 

 „Kedves Hajna és Hanna!

Amikor először megláttam a képeiteket, egyszerűen lenyűgöztek. Annyi melegség, szeretet, érzés áradt belőlük. Hamar megfogalmazódott bennem a gondolat: Szeretném, hogy az akkor pár hete négy tagúra bővült kis családunkról Ti csinálnátok „profi” képeket! És nem csalódtam, sőt a végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta.  Maga a  fotózás is hatalmas élmény volt, az egész olyan természetes, családias, meghitt és fesztelen volt, mintha már régről ismertük volna egymást.
Az elkészült képek közül sok már otthonunk falait díszíti.
Alig várjuk a júliusi közös fotózást és az újabb csodás fényképeket!
Köszönjük szépen: P.Melinda” 

542663_10151295874597246_264251358_n

 

 ” A lányok nagyon várták a fotózás napját, kérdezték, „hány napot kell még aludni, hogy mehessünk Hannához ás Hajnához?” Szeretnek Benneteket! A fotózást profik módjára vezettétek le. A képek magukért beszélnek, angyaliak, meseszerűek és mégis valóságosak. Egyszerűen gyönyörűek. Kell ennél több? 

Amúgy ha vendégek jönnek hozzánk Julcsika előszeretettel mutatja a fotókat mindenkinek. Élvezi, hogy megdöbbennek a fotók szépségén.
Képzeljétek az oviba kellett vinni minden kisgyereknek fotót magáról( a Ti fotótokat vitték el, amelyiken egy karácsonyi díszt tart a kezében). Az óvónéni azt súgta neki, hogy Ő a legszebb. Én is súgva mondom, hogy ez a Ti és az Én sikerem.:-)” – Hajni

424882_10151321731967246_1919020725_n

„Azzal, hogy ketten egyidőben dolgoztok, olyan pillanatokat örökítettetek meg nekünk, amik megismételhetetlenek. Az ágyún gondolkodós kép például nagy sikert aratott és abszolút kedvenc lett. Minden kép tele van érzelemmel, profizmussal, művészettel. Valahányszor nálatok jártunk, a fotózás és az eredmény mindig egyformán színvonalasra sikerült. Maradandó érték, amit kaptunk.”-Anikó

colage

 

602266_10151056068792246_1826254007_n„A fotográfia egy VARÁZSLAT.
Mert kiemelhetünk életünkből hangulatokat, érzéseket. A választás csak rajtunk múlik: melyik pillanatot adjuk át az örökkévalóságnak. Amikor ránézek egy fotónkra kedves Lányok, azonnal fel tudom idézni a körülményeket, ahogyan készült, a hangulatot, az illatot, a lelkiállapotot, amit épp akkor éreztem. Ezért varázslat ez. Emlékeim ott heverrnek egy darab papíron. Nincs mellette szöveg. Csak egyszerű kép. Arról, amit láttatok, amit éreztem, amit odaadtam, s amit Ti művészien visszaadtatok. Minden benne van, ami számomra, számunkra fontos.  Köszönjük, hogy volt alkalmunk többször is részese lenni ennek a csodának, ennek a varázslatnak!
Még sok-sok szép pillanatot és örömteli alkotást kívánok Nektek szeretettel!” Viki

 

„Lendulet nem szunik, szeretet erosodik, izek skalaja, hangulatok megelese, pirosak pipacsodasa,almondovaros penelope cruz voros ruzsanak arnyalata, roma rovid haju audrey-ja, levendula lilaja, bazsalikom zoldje, barati eg kekje, pannonhalma fehere, bergmann francia kremes barnaja, ellentetek s frida szemoldokenek feketeje, gyorsan sodro bakonyi patak szurke kove, kacagas-siras konnyek morzsolasa, anya-lanya olelesek, baratnos kacsintasok, foldanya joslasok, csillagok ertese, sargakoves utak kovetese,csipkek simogatasa, napsugarak gyujtoje, vihar illat elvezoi, szelben tancolok,TI ott ketten! 

Egyutt, s kulon-kulon.
Kivanom, hogy oromotok ne apadjon munkatok soran es meg sok gyonyoru pillanatot orokitsetek!” Zsófi

31782_420329182245_5345349_n

 

” Két angyal, akik elrepítettek bennünket Tündérországba. Köszönjük, hogy megélhettük veletek a mesét, és egy varázslatos történet szereplői lehettünk. Életre szóló élményt kaptunk ajándékba.” –Flóra, Csenge, Szimonetta

6dd33dcb0a52fe177b0692dc6b72d042

 

„Izgalmas és felemelő volt látni, ahogy sikerült megragadnotok azokat a pillanatokat, amelyek igazán tükrözték Tamara valódi arcát, egyéniségét.
Segítségetekkel csodálatos karácsonyi ajándékot sikerült varázsolni a családnak.
Köszönjük ezt a felejthetetlen élményt, amikor ránézek a képekre, mindig boldogság tölti el a szívemet.Szeretettel:Andi”

563696_10151335842247246_9766202_n

 

„Pilinszky írása jut eszembe a képeiteket nézve:
„A művészi szép számos titka közül az egyik legszembetűnőbb, hogy az mindig egyfajta alázat gyümölcse. Ha jól megfigyeljük, az alkotó képzelet kifejezésének anyagáért mindig földig hajol, mintegy megismételve Isten teremtő gesztusát.

S bizony nem márvány és nem drágakő után kutat. Jól tudja, hogy a mindenség modelljét egyedül omlatag anyagból, didergő limlomokból lehet „fölrakni”, hogy az meg is maradjon, súlyokból és megannyi esendőségből”.

Szeretek megállni, vissza-visszatérni finom árnyakra, és fényekre a képeiteken, – szeretem, hogy csendes érzékenységgel hívsz új utakra, hogy elgondolkodtatsz, szeretem, hogy elfogadod, elviseled tekintetemet.
Köszönöm nektek ezt az ajándékot! Szeretettel és barátsággal: Piroska „